Trvanie 12 minút
Diskusia
Diskusia
-
-
niekedy na 12 minútach človek najlepšie pochopí relativitu času :)
-
-
A koľko si myslíš zvykne trvať napr pozorovanie guľových bleskov, viac?
-
Tiež si myslím, že som zažil boha a čo z toho, čo s tým?
Je to každého osobná skúsenosť a asi pre niečo konkrétne, individuálne poznanie a teda nemá zmysel tým obťažovať druhých.
-
Ale oni musia ;)
Lebo ide o provízie ;)
Čím viac nasledovníkov, tým viac peniažkov ;) -
-
Celkom dobrá odpoveď na domýšľavosť, ktorú predviedol autor príspevku 3.
-
Tebe to nepríde divné, že takýmto pochybným spôsobom ako podomový predajca hrncov musíš šíriť vieru v Boha? ;)
Pripomína mi to praktiky šmejdov táto akože evanjelizácia ;)
-
Podobným spôsobom si prial do svojho života hriech. ;)
Rovnakým spôsobom teda prichádza za tebou Boh s pozvánkou návratu. ;)
Tak ako si naletel diablovi, musíš sa obrátiť k Bohu. ;)
Ku tomu všetkému Boh vložil do teba svetlo, svedomie, aby si rozlíšil jeho hlas spomedzi iných podomových predajcov. ;)
Jeho ovce počujú jeho hlas, ;)
-
-
Ja som od nikoho nič nekúpil ;)
Ani od Satana ani od Jahveho ;)
-
Pomenuj konkrétne čo som spáchal, že ma považuješ za hriešneho ;)
-
-
-
Ešte sa len narodím a už mám hriech ;)
Pekne vymyslené ;)
Potom nekúp tie hrnce ;) -
-
-
-
No, a ako inak vysvetlíš, prečo boh trestá chorobami deti? Aký majú hriech, že musia trpieť?
-
-
Každá choroba a nie len choroba má svoje príčiny ;)
Ak by si skúmala reťaz akcií a reakcií tak determinuješ všetko čo sa tu deje ;) -
-
-
-
Na Zemi vládne Satan (dočasne), lebo mu ľudstvo odovzalo nad ňou vládu. Životom na Zemi však existencia jedinca nekončí. (A ani nezačala.)
-
-
-
Lebo pán Božko je neschopný babrák, ktorý nevie ako treba kraľovať v Božom kráľovstve ;)
-
-
-
-
-
-
no ok, to je rozhodovanie o existencii, niečo ako esesáci v koncentrákoch (kua toto je provokácia, neber to moc vážne) ... ale čo potom?
-
Boží súd bude dokonale spravodlivý. Každý bude súdený podľa svojich skutkov. (Nie podľa tých, ktoré nespravil.)
-
Dobre, a prečo teda si nechal ľuďmi zobrať vládu a odovzdať ju satanovi?
-
-
-
-
-
-
-
-
Klame ľudí Satan. V skutočnosti Kristus Satana porazil a už nemá viacej moc nad tými, čo dali Kristovi život. ;)
-
-
-
Realita je každodenné utrpenie pre všetkých čo nenasledujú Satana v podobe Krista ;)
-
-
-
-
Ok, Krista považujeme za symbol dobra, diabla za symbol zla. Prečo to ty obraciaš?
To je ako keď povieš, že pre teba je cukor kyslý a citron sladký.
-
-
-
-
-
-
-
-
Jeden ako aj druhý si nemajú čo vyčítať ;)
Sú schopní zničiť aj celý svet len aby si uspokojili svoje chúťky po moci ;) -
-
-
-
-
-
Títo dvaja sa bijú o nadvládu nad svetom ;)
Čím viac má jeden tým menej druhý ;)
To je dôvodom ich nepriateľstva ;)
Preto sú pre seba navzájom zlom ;) -
Pričom povedal, že svojho nepriateľa treba milovať, čím si naserkal do huby ;)
-
-
-
-
Ježiš má Satanovi rozšliapať hlavu ;)
Ešte ho považuješ za dobrého? ;)
Ak Ježiš je schopný niekomu ublížiť? ;) -
Odosobni sa od toho kto čo o sebe prehlasuje ;)
O tom kto je dobrý a kto zlý ;)
Stačí ak sa zameráš na to čo kto robí ;)
Napríklad Satanovi prorokovali že skončí vo večných mukách ;)
Len preto že odmietol slúžiť a chcel ísť svojou cestou ;)Príde ti toto ako dobré? ;)
Dať preto Satanovi večné muky? ;) -
A to že Satan je akože zlý tvrdia tí akože dobrí ;)
Ktorí dokážu niečo také spraviť živému tvorovi ;) -
Ešte si mi nepodal ten dôkaz... Kde prehlasuje JK že satanovi rozšliape hlavu? Ty si vymýšľaš :)
-
-
Povedz mi Najdenka, čo to je za dobro, ktoré chce niekomu rozšliapať hlavu ;)
-
A vieš čo? ;)
Opýtaj sa Arfaxada prečo chce Satanovi rozšliapať hlavu ;) -
Tu povedal Pán, Boh, hadovi: "Preto, že si to urobil, prekliaty budeš medzi všetkým dobytkom a medzi všetkou poľnou zverou! Na bruchu sa budeš plaziť a prach zeme hltať po celý svoj život!
15 Nepriateľstvo ustanovujem medzi tebou a ženou, medzi tvojím potomstvom a jej potomstvom, ono ti rozšliape hlavu a ty mu zraníš pätu."Toto myslíš? Takže nie ježiš, ale potomstvo Evy...
-
-
Šmejdi sú známi tým, že draho predávajú bezcenný tovar, ktorý nemá žiadnu hodnotu pre ľudský život. Napr ateizmus je takým tovarom.
-
-
Je to fakt. Ateizmus je prázdnota. Vzťah s Bohom plnosť života. Nie raz som zažil jeho vedenie, konkrétne inštrukcie a dokonca i zázraky.
-
-
-
-
Buď ťa vedie Kristus alebo Satan. Rozumom si vo veľa situáciach nevystačíš. Ak ťa vedie Satan, bude tvojou častou skúsenosťou, že sa napr. ocitneš v nesprávny čas na nesprávnom mieste. Vyberieš si zlú ženu. Nepríjmu ťa do práce. Nebude sa ti dariť, etc.... ;)
-
Existuje aj tretia cesta, že ťa nevedie nikto ale snažíš sa sám o SEBE ;)
-
Vedenie bolo X krát zjavné. To je ako viezť sa v autobuse a pochybovať o tom. Mysliac si, že to kráčaš sám. ;)
-
-
-
-
-
-
Vankúš ti nepomôže, keď prídu do života nepredvídateľné situácie.
-
-
-
-
-
No veď ti vravím, že vedenie nie je potrebné, stačí si poplakať a uľaví sa ti ;)
-
Ateizmus je ako byť zdravým človekom, a teizmus znamená, že máš čosi navyše, napríklad rakovinu alebo hrb. To, čo ty nazývaš akýmsi vzťahom, to sa odohráva len v tvojom mozgu. Všetko ostatné, čo k tomu povieš, sú len prázdne reči, alebo po tvojom: nie prázdne reči, ale rozhovory o rakovine, ktorú máš. Lebo ty máš čosi navyše, vieru v boha. Ateista toto naše nemá, lebo nemá hrb.
-
Ateizmus znamená chorobnú prázdnotu mysli i života. Ateizmus znamá, že ti niečo chýba, napr ruky alebo nohy. ...Božie vedenie a zázraky sa neodohrávajú v hlave, ale v realite. Všetko ostatné, čo k tomu povieš, sú len prázdne reči, alebo po tvojom: nie prázdne reči, ale rozhovory o chýbajúcich končatinách.
-
Ateizmus je ako zdravý človek, ktorý nemá hrb na chrbte. Ty si výnimočný tým, že máš čosi navyše.
-
Tvojím hrbom je náboženstvo. Ja žijem spokojne aj bez náboženstva. Nepotrebujem ho k životu. Potrebujem zdravie, ľudí okolo seba, úctu, pomoc. Mám rád zvieratá, o ktoré sa starám s láskou.
-
-
Ale lekár sa môže modliť, aby som ho neprizabil, keď si pomýli pri operácii nejakú časť tela.
-
Lekár ti vo veľa prípadoch nepomôže. Lekárska veda vie toho ešte málo. Veď si naštuduj, čo všetko vieme o fungovaní napr proteínov. ...Ale aj keby sme vedeli, trafí ťa blesk a si v pekle.
-
-
To je nezmysel. Logika hovorí: Na svete je tisíc rôznych náboženstiev. Chceš tvrdiť, že sa budeš modliť správne? Že práve tvoja modlitba bude správna pre lekára, aby nespravil omyl?
-
-
Ťažko, lebo nevieš určiť, ktorá viera v jedného boha je tá správna. Ty si vlastne ateista, lebo neveríš v tisíce rôznych bohov po svete.
Keď sa ma spytovali, či som ateista, považoval som za zábavnú stratégiu upozorniť ich, že pýtajúci sa je tiež ateista – v ohľade Dia, Apola, Amona-Rea, Mitru, Baala, Thora, Votana, Zlatého teľaťa a Lietajúceho špagetového monštra. Lenže ja idem o jedného boha ďalej. (Dawkins)
-
Viera v jedného Boha je správna. To stačí na to, aby si si vedel správne vybrať. Ostatné náboženstvá veria vo viac bohov a teda ich nevylučujú (čím si protirečia).
-
-
-
Haha, na základe čoho tvrdíš, že biblia má pravdu? Len preto, že časovo vznikla skôr. Preto nie som veriaci, lebo by som sa musel za seba hanbiť, že neovládam logické myslenie.
-
Veď predsa korán preberá témy biblie ktoré boli už roky známe. Prečo by som mal veriť neskorším vydaniam?
-
Sumeri tisíce rokov pred vznikom judaizmu mali rôznych bohov. Keby si vtedy tam žil, v Mezopotámii, tak by si veril napríklad v Marduka. To je logická poznámka k tvojmu časovému argumentu o tom, že islam vznikol neskôr. Čo ak Mohamed neklamal, a až jemu sa ukázal pravý boh? Dovtedy si ľudia vymýšľali rôzne náboženské predstavy, ale až Mohamed zistil, že pravý boh je v islame.
-
-
Čo nerozumieš? Indiáni verili v Hatla Titli. Sumeri v boha Enkiho. Aký máš problém pochopiť, že ešte ani židia neexistovali, a už boli na svete rôzne náboženstva.
-
-
-
Nežiješ spokojne. ...Kristus nie je náboženstvo. .......Rodičov k životu potrebujeme. ...Teda aj Boha
-
-
-
-
-
-
-
Jediné vysvetlenie, prečo ľudia hovoria, že je to osobná skúsenosť, pretože ide o ich výmysly, a najlepšie je vyhovoriť sa na vlastnú skúsenosť. Lebo pravdivosť toho si nikto iný nevie overiť.
-
Ty si výmysel. Všetci si vymýšľajú, len ty si lietadielko. Resp. všetci si vymýšľajú, len ateista vždy hovorí pravdu.
Už si si overil, že ľudia skutočne trpeli v koncentračných táboroch tak, ako to popisujú? To je rovnako "neuveriteľné", že sa také čosi dialo - dokonca rukami civilizovaných Nemcov.
Ja ti poviem, kde je problém: všetky takéto popisy považuješ za vymyslené, pretože musíš. Nepasuje ti to do krámu. Niekomu inému zas nepasuje do krámu, že Američania boli na Mesiaci. Preto tak ako ty, prehlasujú tieto veci za vymyslené.
-
Pravda je, že je veľmi veľké množstvo rôznych náboženstiev. Pokiaľ jeden nábožný tvrdí, že jeho náboženstvo je pravé, a zároveň tvrdí, že existuje len jeden boh, a to práve ten, v ktorého on verí, potom logicky a nutne z toho by vyplývalo, že ostatní sa mýlia. Napríklad veriaci v boha Dia.
-
-
Je tiež veľké množstvo falošných bankoviek. Ale načo by ich vyrábali, keby neexistovali aj pravé?
Máloktoré náboženstvo tvrdí, že Boh je iba jeden.
Áno, existovali ľudia, ktorí mali kontakt s bytosťou, ktorá sa im predstavila ako Dio.
-
-
-
-
Úplne bude stačiť, keď pre začiatok dokáže 5 chlebov rozmnožiť za pár minút na 5000 chlebov. ;)
-
-
-
-
-
-
Keď si uprostred pustiny, neexistuje spôsob normálnej pomoci.
-
-
-
-
-
-
No veď popisujem situáciu takého človeka, ktorý sa uprostred pustatiny ocitol. ;)
-
-
Také vymoženosti ale hocikto nemá. ...A kedysi ani nebola šanca, pred takými 200 rokmi. ;)
-
Ako ste si tu už všetko sami pre seba povysvetľovali. Stačila len trocha fantázie a štipka konšpiratroniky.
-
-
-
"ateisti sú vždy zameraní na seba"... čo to trepe, ved kopec ateistov sú lekári, vedci, čo myslí tým zameraní na seba? Každý človek je iný... altruizmus nie je vlastnosťou iba veriacich...
-
Ateista Dr. Donald Whitaker zažil Boha
Ateista Dr. Donald Whitaker, vyštudovaný chemik (+mnoho ďalších oblastí vedy), ktorý všetko o Bohu vytrvalo odmietal a smial sa z toho, zažil Boha a obrátil sa k nemu. Vo videu rozpráva, ako sa to stalo.