Diskusia

Denisa 12.10.2018, 20:07

Myšička

Vedcom sa podarilo "vytvoriť" myšiatka, ktoré májú dvoch otcov, žiadnu mamu. 

Zatiaľ ale nemajú dlhú životnosť, po pár hodinách zomreli.


Zdroj tu (Source) 


Osobne proti tomu nemám nič, len si kladiem otázku, či je svet pripravený na smer, ktorým sa veda pomaly uberá. A hlavne ľudia plní predsudkov a strachu z neznámeho.

Diskusia

  • 1.

    EnaXnaY 12.10.2018, 20:14

    Kedysi mi záležalo na svete ;)

    Ale v poslednom čase je mi už akosi všetko jedno ;)


    Asi sa tomu nedá ani zabrániť ;)

  • 2.

    Nadja 12.10.2018, 20:18

    Ktorým smerom sa uberá svet? :)

  • 4.

    Igelit 12.10.2018, 20:39

    Všetko v zmysle genetiky, do čoho človek pichol nos, to sa stalo chabé, zraniteľné, aj keď v jednom ohľade obdivuhodné. Zoberme si pre príklad obyčajné geneticky modifikované plodiny. Sú bohaté na plody, ale majú vedľajšie účinky, alebo majú veľmi slabú obranyschopnosť a neprežijú bez prídavných chem. hnojív a postrekov. Toto chce človek urobiť aj z človeka? Ľudský druh mal dnes ešte zefektívňovať parné pohony.. Niesme morálne zrelí na technológie, ktoré nesú so sebou veľkú zodpovednosť. 

  • 5.

    Edo 12.10.2018, 22:54

    Igelit GMO plodiny nemajú žiadne vedľajšie účinky a to ani náhodou . Zaobídu sa bez chemických postrekov a hnojív ba i v pôdach s nedostatkom vody .

    Odkial máš že majú nejaké vedlajšie účinky ??? Ak to nie je tajné ROFL.svg


    Všetky vedecké poznania z GMO tu


    https://invivomagazin.sk/stop-gmo---geneticky-modifikovane-potraviny-ako-najvacsie-zlo_215.html


    žiadne iné neexistujú

  • 9.

    Edo 13.10.2018, 12:47

    Mňa iba zaujímal jediný dokázateľný fakt ohladne škodlivosti gmo. Ak si žiaden nenašie nevadí. 

  • 11.

    Edo 13.10.2018, 15:03

    Aha kopa . tak ok teda. Nebudem ti brat bubakov . 

    • 14.

      Igelit 13.10.2018, 21:26

      @Edo

      Aj západniari sú podľa teba sprostí, že?! 


      V roku 2009 sa Nemecko pripojilo k Francúzsku, Maďarsku, Taliansku, Grécku, Rakúsku a Poľsku a zakázalo pestovanie GM kukurice MON 810 od spoločnosti Monsanto. Maďarsko napríklad každoročne spaľuje GM kukuricu, ktorú nelegálne pestujú niektorí maďarskí farmári. V roku 2007 zas vyše tri milióny Talianov podpísalo petíciu za vyhnanie GM plodín z ich krajiny.


      https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/478306-hrozi-ludom-alergia-z-gmo/

      • 33.

        Edo 15.10.2018, 13:10

        @Igelit

        Dlhodobé konzumovanie upravených potravín, ako upozorňuje občianska iniciatíva Slovensko bez GMO


        Vieš aká je to iniciatíva ???  Taká Ista ako tá čo vedie slobodu v očkovaní .

        Žiadna vedecká organizácia ale 4 ľudia ktorí hlásajú že človek je zberač nemal by jesť maso a množstvo iných bludov . O ich náboženstve presnejšie sekte pre ktorú pracujú sa nebudem zbytočne rozvádzať .

        Keď 4 ľudia napíšu že zem je plochá a armagedon prichádza ešte neznamená , že sa opieraju o nejaký argument . Skôr naopak .

  • 12.

    Nadja 13.10.2018, 17:05

    Ohľadom GMO nič nemôže predčiť najväčší experiment, ktorý vlastne nie je experimentom:

    Každý rok sa v USA vyrába viac ako 9 miliárd zvierat na ľudskú spotrebu a 95% sa živí GMO.

    Napriek veľmi prísnemu sledovaniu zdravia týchto zvierat (reprodukčná schopnosť, prírastky, po zabití kontrola

    zdravia pred predajom spotrebiteľovi a pod., neexistuje nijaký dôkaz, že by GMO zhoršilo zdravie týchto zvierat.


    • 13.

      Igelit 13.10.2018, 21:26

      @Nadja

      Hoci panujú veľké obavy z toho, či je

      bezpečná konzumácia GM potravín, systémy

      na skúšanie bezpečnosti nie sú dostatočné.

      Genetické modifikácie môžu spôsobiť

      nepredvídateľné a nezámerné efekty, ale

      regulačné postupy založené na koncepte

      „podstatnej zhody“ nie sú navrhnuté tak aby

      tieto dopady odhalili. Systémy používané na

      zisťovanie alergénneho pôsobenia sú

      nekompletné a údaje predkladané

      spoločnosťami, ktoré majú dokazovať

      bezpečnosť GM potravín, sú často

      nekvalitné.

      Dlhodobé následky konzumácie GM potravín

      na zdravie človeka ešte nie sú známe (a

      neskúmajú sa), ale kojenci a deti sú zvlášť

      zraniteľné voči alergiám a zmenám v zložení

      stravy. Sú považované za „vysoko rizikovú

      skupinu“ z hľadiska sledovania dopadov po

      uvedení produktu na trh, a napriek tomu sa

      žiadne sledovanie dospelých ani detí

      neprevádza.

      Greenpeace sa preto domnieva, že

      neexistuje žiadny základ pre tvrdenie, že je

      bezpečné konzumovať GM potraviny, ktoré

      sa nachádzajú na pultoch supermarketov.

      http://www.greenpeace.org/slovakia/Global/slovakia/report/2006/7/gm-potraviny-je-bezpecne-ich.pdf


      V roku 2009 sa Nemecko pripojilo k Francúzsku, Maďarsku, Taliansku, Grécku, Rakúsku a Poľsku a zakázalo pestovanie GM kukurice MON 810 od spoločnosti Monsanto. Maďarsko napríklad každoročne spaľuje GM kukuricu, ktorú nelegálne pestujú niektorí maďarskí farmári. V roku 2007 zas vyše tri milióny Talianov podpísalo petíciu za vyhnanie GM plodín z ich krajiny.


      https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/478306-hrozi-ludom-alergia-z-gmo/



      • 34.

        Edo 15.10.2018, 13:12

        @Igelit

        Proti takýmto potravinám sa v minulosti postavilo Taliansko, Francúzsko či Filipíny. 


        V MINULOSTI MALI BUBAKA DNES JE ROK 2018

  • 15.

    Igelit 13.10.2018, 21:27

    Je zaujímavé, že o GMO bezpečnosti vedia najma ľudia, ktorí o GMO nemajú živú šajnu... 

    • 32.

      Edo 15.10.2018, 13:05

      @Igelit

      Igelit ty si vedec ktorý jediný na našej planéte vieš o GMO najviac .A jediný vieš ako veľmi je škodlivé . Kedže žiaden iný vedec a vedecké pracovisko okrem teba nemá ani len jediný poznatok o ktorom tu dokola točíš . Možno preto lebo čítaš zem a vek , AC24 , svetkolemnas a  iné vedecké štúdie .


      Možno je to presne tým o čom píšeš :


      "Je zaujímavé, že o GMO bezpečnosti vedia najma ľudia, ktorí o GMO nemajú živú šajnu... "

      • 36.

        Igelit 15.10.2018, 16:27

        @Edo

        Len papaj GMO. Nikto ti nebráni. Tak isto, ako ti nikto nebráni brať vážne konšpiračné weby, ktoré čítaš.  

  • 16.

    Nadja 13.10.2018, 21:32

    No, ono problém je v tom, nik nemá ani šajnu, ako by GMO mohli škodiť, akým mechanizmom.

    Náš organizmus je zvyknutý na stretnutia s miliardami rôznych DNA, od mikrobov cez roztoče, rastliny, savce, jednoducho takmer všetkým, čo existuje. Mutované, pôvodné, meniace sa, dokonca a j na virusy, ktoré majú DNA tak menlivú, že ani očkovanie sa nevelmi darí, a ty mi chceš nahovoriť, že jedna zmena nejakého genu náš organizmus odrovná? Fakt, ale fakt desne smiešne :) prepáč.

    • 18.

      Igelit 14.10.2018, 08:19

      @Nadja

      Smiešne je tvoje triviálne vysvetlenie Nadja. 

      Gény sú tu po miliardách rokov vývoja. Gény vznikajú na základe nejakej kompatibility, ktorú overuje príroda. Čo o tom procese môže človek vedieť?! To je smiešne..... 

      Potom tu máme štvornásobný narast alergii, stále viac rakoviny, stále viac degenerácie ale "my vieme, čo robíme", že?! Choď sa konečne pozrieť na ten slávny západ, uvidíš panoptikum postihnutých.... 

      A porovnávať očkovania s manipuláciou génou.... to je ešte len smiešne... prepáč. 



  • 17.

    Edo 13.10.2018, 23:44

    V každej rastline prebehne po zasadení dalšieho semienka tisíce náhodných genetických modifikácií . GMO je cielená čiže je upravené aby rastlina mal niekoľko násobok napríklad vitamínov , výborné chuťove vlastnosti odolnosť voči plesniam čiže netreba na rastlinu liať chemikálie atď .

    A k tomu igelitovmu papaniu . Všetká ryža na svete je GMO , Väčšina kukurice je GMO podobne soja atď .

    potraviny GMO nie sú školivejšie ako tie bez GMO to ukázali desaťoročia praxe . Žartíky od greanpace sú na smiech . greanpace  nie je vedecka organizácia skôr extremistická ochrana ani nevie čoho.


    • 19.

      Igelit 14.10.2018, 08:23

      @Edo

      Greenpeace odkazuje na vedecké práce... Edo s Naďkou o tom vie iste viac, ako celá komunita vedcov.


      Referencie

      1

      Vázquez-Padrón, R.I., Moreno-Fierros, L., Neri-Bazán, L.,

      Martínez-Gil, A.F., de la Riva, G.A. & López-Revilla, R.

      (2000) Characterization of the mucosal and systemic

      immune response induced by Cry1Ac protein from Bacillus

      thuringiensis HD 73 in mice. Brazilian Journal of Medical

      and Biological Research, 33, 147-155.

      2

      Vázquez-Padrón, R.I., Gonzáles-Cabrera, J., GarcíaTovar,

      C., Neri-Bazán, L., López-Revilla, R., Hernández,

      M., Moreno-Fierros, L. & de la Riva, G. A. (2000) Cry1Ac

      protoxin from Bacillus thuringiensis sp. kurstaki HD73

      binds to surface proteins in the mouse small intestine.

      Biochemical and Biophysical Research Communications,

      271, 54-58.

      3

      AFSSA (Agence Française de Sécurité Sanitaire des

      Aliments) (2002) Evaluation des risques relatifs à la

      consommation de produits alimentaires composés ou

      issus d'organismes génétiquement modifiés. Dostupné na

      internetovej adrese:

      www.afssa.fr/ftp/actu/NUT2002sa0024.pdf

      4

      Butler, D. & Relchhardt, A. (1999) Long-term effect of GM

      crops serves up food for thought. Nature, 398, 651-653.

      5

      Schenkelaars Biotechnology Consultancy (Červen 2001)

      GM food crops and application of substantial equivalence

      in the European Union. Dostupné na internetovej adrese:

      http://www.sbcbiotech.nl/

      6 Royal Society (2002) Genetically modified plants for food

      use and human health – update. Politický dokument 4/02.

      Dostupný na internetovej adrese:

      http://www.royalsoc.ac.uk.

      7 Royal Society of Canada (2001) Elements of Precaution:

      Recommendations for the Regulation of Food

      Biotechnology in Canada.

      8

      Labra, M., Savini, C., Bracale, M., Pelucchi, N., Colombo,

      L., Bardini, M. & Sala, F. (2001) Genomic changes in

      transgenic rice (Oryza sativa L.) plants produced by

      infecting calli with Agrobacterium tumefaciens. Plant Cell

      Reports, 20, 325-330.

      9 Windels, P., Taverniers, I., Depicker, A., Van Bockstaele,

      E. & De Loose, M. (2001) Characterisation of the Roundup

      Ready soybean insert. European Food Research 

      Technology, 213, 107-112.

      10 Monsanto (2000) Dossier containing molecular analysis of

      RR soya:

      http://archive.food.gov.uk/pdf_files/acnfp/ dossier.pdf

      dostupné na internetové adrese:

      http://www.foodstandards.gov.uk/science/

      ouradvisors/novelfood/assess/assess-uk/60500/

      11 Dai, S., Zheng, P., Marmey, P., Zhang, S., Tian, W., Chen,

      S., Beachy, R.N. & Fauquet, C. (2001) Comparative

      analysis of transgenic rice plants obtained by

      Agrobacterium-mediated transformation and particle

      bombardment. Molecular Breeding, 7, 25–33.

      12 EC Scientific Committee on Food (March 2002)

      SCF/CS/NF/DOS/10 ADD1 Final. Opinion of the Scientific

      Committee on Food on the safety assessment of the

      genetically modified maize line GA21, with tolerance to the

      herbicide glyphosate.

      13 Greenpeace (2001) Roundup Ready Soya: incomplete

      data, missing evaluation and insufficient controls.

      www.greenpeace.org/~geneng/

      14 Firn, D. & Jones, C.G. (1999) Secondary metabolism and

      the risks of GMOs. Nature, 400, 13-14.

      15 Inose, T. & Murata, K. (1995) Enhanced accumulation of

      toxic compound in yeast cells having high glycolytic

      activity: a case study on the safety of genetically

      engineered yeast. International Journal of Food Science

      and Technology, 30, 141-146.

      16 Shewmaker, C.K., Sheehy, J.A., Daley, M., Colburn, S. &

      Yang Ke, D. (1999) Seed-specific overexpression of

      phytoene synthase: increase in cartenoids and other

      metabolic effects. The Plant Journal, 20, 401-412.

      17 Fray, R.G., Wallace, A., Fraser, P.D., Valero. D., Hedden,

      P., Bramley, P.M. & Grierson, D. (1995) Constitutive

      expression of a fruit phytoene synthase gene in transgenic

      tomatoes causes dwarfism by redirecting metabolites from

      the gibberellin pathway. The Plant Journal, 8, 693-701.

      18 Coghlan, A. (1999) Splitting headache – Monsanto's

      modified soybeans are cracking up in the heat. New

      Scientist, 20th November, p.25.

      19 Lappé, M.A., Bailey, E.B., Childress, C.C. & Setchell,

      K.D.R. (1998/1999) Alterations in Clinically Important

      Phytoestrogens in Genetically Modified, Herbicide-Tolerant

      Soybeans. Journal of Medicinal Food, 1, 241-245.

      20 Dokumentované v Kuiper, H.A., Kleter, G.A., Noteborn,

      H.P.J.M. & Kok, E.J. (2001) Assessment of the food safety

      issues related to genetically modified foods. The Plant

      Journal, 27, 503-528. Table 6.

      21 Segarra, A.E. & Rawson, J.M. (2001) StarLink™ Corn

      Controversy: Background. CRS (Congressional Research

      Service) Report no. RS20732. Dostupné na internetovej

      adrese: http://www.cnie.org/nle/crsreports/agriculture/ ag101.cfm

      22 Boyce, N. (2000) Taco trouble. New Scientist, 7th October

      2000, p.6.

      23 Novak, W.K. & Haslberger, A.G. (2000) Substantial

      equivalence of antinutrients and inherent plant toxins in

      genetically modified novel foods. Food and Chemical

      Toxicology, 38, 473-483.

      24 Riha, K., McKnight, T.D., Grifing, L.R. & Shippen, D.E.

      (2001) Living with genome instability: plant responses to

      telomere dysfunction. Science, 291, 1797-1800.

      25 Commission Decision 98/293/EC of 22nd April 1998

      concerning the placing on the market of genetically

      modified maize (Zea mays L. T25), pursuant to Council

      Directive 90/220/EEC. Official Journal of the European

      Communities - 05.05.1998 - L 131 P. 0030 – 0031.

      26 Professor Bob Orskov, evidence to the Chardon LL Public

      Hearing, 18th October 2000. Dostupné na internetové

      adrese: http://www.defra.gov.uk/planth/pvs/chardon/

      001018.pdf

      27 Kestin, S. & Knowles, T. (2000) An analysis of ”the

      Chicken Study”: The effect of glufosinate resistant corn on

      growth of male broiler chickens. Joint proof of evidence

      submitted to the Chardon LL Hearing on behalf of Friends

      of the Earth, November 2000. Dostupné na internetovej

      adrese: http://www.foe.co.uk/resource/evidence/

      analysis_chicken_study.pdf



  • 20.

    Nadja 14.10.2018, 12:41

    Tak som pozrela tie odkazy, no...

    Tak zatial k len 1. odkazu:  Vyzerá to tak, že oni (greenpeace) zafinancovali výskum, aby bola potvrdená toxicita proteínu Cry1Ac, ktorý produkuje GMO bavlna a kukurica proti škodcom. Väčšina vedcov,  ale zďaleka nie všetci, výsledky štúdie neuznávajú, vymenúvajú chyby.

    Najdôležitejšie však je - toto nie je štúdia proti GMO, ale proti tomuto proteinu, či teda je škodlivý alebo nie, a následne je zneužitá proti GMO ...

    Takto by sme mohli postupovať bod za bodom, viacero tých adries mi nefungovalo, postupne sa k tomu hádam dostanem aj inak :)

    • 21.

      Edo 14.10.2018, 13:55

      @Nadja

      Jedine na kospi dezinfo weboch . tam je bubakov gmo mraky. Greenpace sleduje svoje ciele a svoje miliardove operacie. Okrem ineho sa za pseudoodbornikov pasuju i kadejake pseudo študie ,ktore finacuju chemičky. Slušnu kampaň proti gmo vedu i jehovisti. A svet sa zabava. Keď sa robia bubaci z očkovania gmo je brnkačka. 


    • 22.

      Igelit 14.10.2018, 18:23

      @Nadja

      Ja tie štúdie určite nejdem lúskať. Nemám tú potrebu, keďže to už niekto iný dôkladne urobil. 

      Mne stačí, že GMO odmietli krajiny ako Nemecko, Francúsko, Taliansko, Rakúsko, Maďarsko....... Asi sú sprostí a novinári, ktorí trepú o bezproblémových GMO sú tí múdri. 



  • 24.

    Edo 14.10.2018, 19:37

    Ja len stručne všetky spomenute krajiny konzumuju gmo plodiny. Ešte maličkosť. Všetká ryža konzumovaná vo všetkých krajinách eu je ryža gmo. Asi toľko k bubakom. O soji ,kukurici atd sa nemá vyznam debatovať.  Pokial nie su gmo potraviny zdraviu prospešnejšie čo dokazatelne sú tak škodlivejšie ani nahodou. 

  • 25.

    Nadja 14.10.2018, 20:02

    Tiež pozerám, že všetky štáty EU majú dovoz GMO povolený,  a štáty Afriky zakázaný... to mi nedáva zmysel...

    • 27.

      Igelit 14.10.2018, 20:21

      @Nadja

      Ako bolo už poznamenané. Vyskumy škodlivosti GMO niesu populárne, čím to asi bude. Napriek tomu sa dejú a majú svoje nepopreteľné výsledky, prěco boli niektoré plodiny už zakázané. Tento vývoj pokračuje a bude pokračovať. Žiaľ, spôsobí sa pri tom mnoho škôd na životoch a zdraví stoviek miliónov ľudí. 

      Afrika nieje celkom v područí západu, preto sú tam vojny.. 

      Všetky rozumné krajiny sa toho svinstva stránia. 

      • 31.

        Edo 15.10.2018, 13:01

        @Igelit

        Igelit Vo všetkých krajinách na svete sa konzumujú GMO potraviny .


        Niektorí politici zneuživajú temu GMO na lacný populizmus a kedže cenzurujú media tak hlásajú že ich ľudia GMO nejedia . Čo je však uplná lož !!!


        Pre príklad 100 % ryže ktoré konzumujú v Rusku je ryža GMO

        K tomu kvalitnému mäsu z Brazílie sa im náramne hodí .


        Žiadna iná sa totiž nepestuje v Číne .


        Kedysi desaťročia dozadu sa v USA označovali gmo potraviny . Neskôr od tohoto bludu pradávno ustúpili .


    • 28.

      Edo 15.10.2018, 12:46

      @Nadja

      Presne tak Naďka . Žiaden výskum na svete nepotvrdil škodlivosť GMO . Naopak to však platí . Čiže pozmenením genomu cielene sa vedia vypestovať rastliny ktoré netraba ošetrovať chemiou lebo sú odolné voči plesniam alebo vydržia i nedostatok vody sú bohatšie na vitamíny atď .


       

       
      Vedci vyšľachtili proti rakovine fialové paradajky


      Vďaka konzumácii nového druhu fialových paradajok, boli laboratórne myši ochránené pred rakovinou. Farbivo, ktoré sa volá anthocyan, obsiahnuté v paradajke chráni pred poškodením buniek.


       
      Zdravie
       
      Životný štýl
       
      Vedci vyšľachtili proti rakovine fialové paradajky
      27.10.2008

      Vďaka konzumácii nového druhu fialových paradajok, boli laboratórne myši ochránené pred rakovinou. Farbivo, ktoré sa volá anthocyan, obsiahnuté v paradajke chráni pred poškodením buniek.
      Tip na ďalší článok
      Hornobádske palacinky: Také sýte, že vám budú stačiť na celý deň ...viac

      Nájdite si lekára

      Ušetrite za lieky

      Britskí vedci vyšľachtili fialové paradajky, ktoré ochránili myši pred vznikom rakoviny. Dĺžka života myší, ktoré boli vďaka genetickej manipulácii výnimočne náchylné na vznik rakoviny, sa vďaka konzumácií týchto paradajok výrazne predĺžila, informovala vedecká pracovníčka Cathie Martin v online vydaní časopisu "Nature Biotechnology".

      Do genetického kódu paradajok vložili časti genómu z rastliny nazývanej papuľka zodpovedné za jej sfarbenie. Látka anthocyan zvyšuje produkciu antioxydantov, ktoré zabraňujú poškodeniu buniek. Geneticky upravené paradajky preto obsahujú väčšie množstvo tejto látky, ako doteraz vyšľachtené plody, hovorí sa v správe. Paradajky môžu byť jednoduchou cestou pre ľudí, ako príjimať tieto látky, ktoré sú ináč prítomné aj v niektorých lesných plodoch (černice, čučoriedky).


      http://www.pluska.sk/izdravie/zivotny-styl/vedci-vyslachtili-proti-rakovine-fialove-paradajky.html



  • 29.

    Edo 15.10.2018, 12:49

    Do Británie smeruje várka fialových GMO paradajok

    Geneticky modifikované rastliny môžu byť zdravšie ako ich prírodný náprotivok.

    Čítajte viac: https://tech.sme.sk/c/7083999/do-britanie-smeruje-varka-fialovych-gmo-paradajok.html#ixzz5TznE0heI


  • 30.

    Edo 15.10.2018, 12:54

    Biológ o GMO fakty napiesto demogógie , konšpirácí a hysterie .


    Téma GMO vyvoláva u ľudí vášne porovnateľné len s témou očkovania .


    Je to pochopiteľné, pretože ide o zdravie a bezpečnosť každého jednotlivca a každý má právo vyjadriť svoj názor. Na druhej strane, veľká väčšina ľudí má minimálne znalosti o tejto technológii. Navyše emócie, ktoré téma GMO vyvoláva, často nemajú nič spoločné s rozumným zhodnotením tejto problematiky.

    Emócie nám v priebehu evolúcie poskytovali nástroj na bleskurýchle rozhodovanie, keď nebol čas na uvažovanie nad dôsledkami. Avšak dnes, keď nemusíme každý deň dávať pozor na to, aby nás nezožral predátor, je viac než vítané, aby sa k slovu dostal rozum. Pozrime sa teda bez emócií na fakty o GMO zasadené do širších súvislostí. 


    https://invivomagazin.sk/biolog-o-gmo-fakty-namiesto-demagogie,-konspiracii-a-hysterie_464.html

  • 35.

    Edo 15.10.2018, 13:20

    Keď v roku 1937 do našej obce nechal môj prapradedo richtár elektrinu priviesť mala väčšina ľudí obavu že ich pozabíja lebo sa o tom hovorilo , že taká elektrina hocikedy začne zabíjať . Keď prišli ľudia z robôt z Francúzka a popísali na dedine že existuje stroj ktorý obilie strihá ako mašinka na vlasy a čisté zrno rúrou sype boli na smiech celej dedine . Ono sa vlastne nič nezmenilo stále sú ľudia ktorí si myslia , že Louis Pasteur bol šarlatán a vrah . Inak to asi nikdy nebude na tej placatej zemi .

    Ľudia nechápu na čo je to či tamto a načo by niekto kombajn vymyslel , keď má kosu a osličku .

  • 38.

    Igelit 15.10.2018, 16:34

    https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2213453016300295


    The question of whether or not humans should eat food from genetically modified organisms – and, therefore, if they should develop and propagate them – is clearly not amenable to a simple “yes” or “no”. Indeed, a wise answer comprehends a diverse array of scientific expertise, not only in files of molecular biology, but also in agricultural economics, animal and microbial ecology, food technology, and immunology – a breadth of expertise unlikely to be found in one person.

  • 39.

    Edo 15.10.2018, 17:48

    igelit viem že sa teraz pôjdeš pretrhnúť so zdielaním najhumornejších konspi stránok . A hlavne budeš vytrhávať veci z kontextu a klamať tk ako si to robil doteraz ako som ti je a Naďaka dokázali . Chápem tvoju frustráciu že okrem konspi stranok si nič nenašiel ROFL.svg

    A tak môžeš pozvoľna prejsť na očkovanie a s ním spojených bubákov . Veď bubakov očkovania priam miluješ .

  • 41.

    Edo 16.10.2018, 23:00

    Napísal som už úplne všetko . Nič viac nie je potrebné .zmurkajuci.svg