Blog

Denisa 31.08.2018, 13:31

K vymazaniu Igelitovej témy a k zákazu propagovania politikov a politických strán

Musela som si nechať prejsť hlavou, ako riešiť pridávanie politických tém. 


Vo všeobecnosti mi nevadí, ak sa politici a politika kritizujú, poukazuje sa na fakty. Propagácia politikov alebo politických strán je na tomto fóre ale zakázaná. Z určitého dôvodu. 


Určite ste zaregistrovali, že niektoré osoby si v rámci predvolebných alebo dezinformačných kampaní kupujú diskutérov na to, aby ich propagovali na diskusných fórach, alebo aby hádzali špinu na opozičných politikov, protikandidátov a pod. Nechcem úplne zakázať politickú diskusiu, hoci to by bolo jedine efektívne riešenie. Preto som sa rozhodla vymazávať minimalne propagačné politické témy, ktoré nabádajú napr. na zvolenie nejakého politika, funkcionára, politickej strany a pod.


Osobne mi Igelitova téma nevadila, hoci s nou nesúhlasím. Ak by som ju ale ponechala a následne by sa tu nalogoval nejaký iný (napr. platený) diskutér, ktorý by neustále vkladal podobné témy, bolo by nespravodlivé, ak by som jeho témy mazala a ine ponechávala. 


Ďalšou vecou je diskusia o tom, aká téma je už propagáciou politikov alebo politických strán.  Ale to bude na samostatnú tému. Čo som ale chcela povedať je aj to, že som okrem vymazanie Igelitovej témy prehodnocovala aj to, či mám alebo nemám so zakladateľom témy vôbec diskutovať o jej vymazaní. 


Možno je to nesprávne rozhodnutie, ale dospela som k názoru, že by som takto prišla o nervy a o čas, ktorý nemám. Ak by som s každým, kto porušuje pravidlá o vymazávaní príspevkov alebo tém diskutovala, bolo by to jednoducho zneužiteľné a pre mňa neúnosné. Na to nemám chuť a ani kapacitu.  Kým je tu teraz zopár ľudí, je ešte možné pristupovať ku každému individuálne, ale ak by sa to tu náhodou neskôr rozrástlo, bolo by také rozpitvávanie neudržateľné.

A preto.. 

Ak máte pocit, že som vašu tému vymazala neoprávnene, samozrejme, že mi to môžete dať vedieť, môžte o tom založiť kľudne aj diskusiu, ako chcete.  Kritika mi nevadí, ak je konštruktívna. Zneviditeľné príspevky sa dajú opäť zobraziť, no vymazané témy už bohužiaľ vrátiť späť neviem, aj preto k tomuto kroku pristupujem nerada. Bohužiaľ ja osobne nemám čas na to, aby som každý vymazaný príspevok alebo tému zdôvodňovala, prípadne sa dohadovala o slovíčkach a výklade podmienok používania. 

Tým nechcem povedať, že sa nemôžem občas zmýliť a vymazať nejakú tému aj neoprávnene. Za to sa vopred ospravedlňujem,  nie som neomylná a môj deň má tiež len 24 hodín. Každopádne sa snažím vymazávať témy nie nazáklade osobných preferencií témy alebo diskutéra, ale na základe stanovených pravidiel. 





Diskusia

  • Zobraziť komentár

    1.

    Edo 11.09.2018, 15:50

    Politika vec verejná . Tiež som politik na komunálnej úrovni a zástupca starostu . Neviem či sa môžem propagovať alebo nie . Politika je však všade i v rodine i v dedine i na pracovisku i u szčo voči zákazníkovi proste je všade prítomná . Nedá sa zlikvidovať ani zakázať . Alebo je zakázaná iba nejaká špecifická časť politiky ? Či ? Nerozumiem tomu . Hádzať špinu nie je totožné ako realne hodnotiť politické rozhodnutia . Na hádzanie špiny slúžia tisíce falošných nickov na socialných sieťach . A armáda trollov

    • 2.

      Denisa 12.09.2018, 18:44

      @Edo

      Budem radšej, ak svoje politicke aktivity (resp. seba ako politika) propagovať nebudeš. Aj preto skrývam tvoj komentár. Nemám nič proti tebe, ale ak jedného vymažem a druhého nechám, nebol by tu poriadok nikdy. 
      Nie je zakázané diskutovať o politike, o tom, čo sa práve deje, ale tu na Diskutéroch propagácia jednotlivých politikov nie je povolená. Napr. nabádanie k voleniu daného politika a podobne. Bohužiaľ sa musím spoľahnúť na váš dobrý úsudok, že viete rozoznať, čo už je propagáciou politika a čo nie je. Sama s tým mám problém, hranica je nejasná, preto sa môže stať, že niekedy rozhodnem nesprávne a vymažem príspevok aj neoprávnene, za čo sa vopred ospravedlňujem. 

  • 3.

    majo 12.09.2018, 18:47

    Ano, rob tu poriadky aby sa to tu nezvrhlo, samozrejme včítane mňa ak tak usúdiš.