ale s mierou, majko, s mierou..
Diskusia
Diskusia
-
-
No veď všetko treba s mierou ......iba milovať treba absolútne......
-
-
-
-
-
-
Či sú zdravé a v akom množstve môže byť individuálne . Každopádne klobása akú poznáme dnes sa začala vyrábať až potom ako bola dovezená introdukovaná paprika .
-
Nijaký šok sa nekoná, že klobásy obsahujú bielkoviny je jasné, a že bielkoviny potrebujeme k životu, to je jasné tiež...
Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) zaradila údeniny, ako sú šunka, slanina či párky, na zoznam preukázaných karcinogénov. Údeniny sa tak ocitli v rovnakej skupine karcinogénov, kde figuruje napríklad tabak či azbest.
-
Vieš mi vymenovať nejakú potravinu čo podľa nejakej štúdie nie je absolútne škodlivá ?Šag načo máme imunitný systém ktorý sa s nežiadúcimi vplyvmi má vysporiadať ? Ja som toho názoru že ho treba stále precvičovať......
-
-
Aj keď je pravda , že keď ho vidím v záhrade a spomeniem si na detstvo ako bývala záhrada v časti zemiakov nacukrovaná DDT do biela nemám tú istotu .
-
Upozornenie: jednou zo zložiek petržlenu je tak trocha kontroverzná látka menom Apiol. Apiol dokáže vyvolať sťahy maternice a teda u tehotných žien vyvolať pôrod. Vo vyšších dávkach je Apiol toxický a boli zaznamenané prípady, kedy žena neprežila amatérsky pokus o potrat prostredníctvom extrémnych dávok Apiolu. V každom prípade je dobré vedieť, že pre obsah Apiolu sa tehotné ženy musia petržlenu a najmä petržlenovej šťave vyhýbať.
-
-
Poviem ti ak i povieš aké množstvo klobások je už karcinogénne.......
-
Nech sa páči, konzumácia 50 gramov spracovaného mäsa denne, čo predstavujú napríklad dva plátky slaniny, zvyšuje riziko vzniku rakoviny hrubého čreva (kolorektálneho karcinómu) o 18 percent.
... ideš...
-
18% je nič....okrem toho chcel by som vidieť metodiky tých štúdií.......
-
Zaujímavé, a typické, že by si chcel vidieť iba metodiku týchto štúdií a nie aj štúdií s petržlenom...
No ale nejak som sa nedozvedela teda to toxické množstvo petržlenu...
-
-
-
-
-
-
Nadja, ono s rakovinou je to tak, že nikto ani lekári na onkologii nevedia čo ju naozaj spúšťa . A nie preto že by boli blbí, ale preto že je to komplikované a individuálne . Preto nemám rád tie štúdie, ktoré sú často komerčne zamerané. Ono urobiť štúdiu tak, že na výsledok bude vplývať len jeden- skúmaný faktor je zrejme nad ľudské sily. Potom ostáva už iba pravdepodobnosť, ktorá je tiež zaťažená velkou chybou. Ľudia jedia klobásky aj slaninu odjakživa a nefunguje to tak že ak ich niekto vylúči zo stravy, tak sa mu nič nestane. Rakovinu dostávajú aj maličké deti, ktoré v živote klobásku ani slaninu ani iné údeniny nejedli. Pomerne vysoká štatistická pravdepodobnosť je napr. pri fajčení, napriek tomu strašne veľa ľudí fajčí.....ale skôr sa dozvieš o tom že jesť klobásky je nebezpečné. Čo z toho všetkého vyplýva ? To že jesť treba všetko čo nám chutí a priamo nám nespôsobuje nejaké ťažkosti a samozrejme všetko s mierou a kašlať na také štúdie, to samozrejme platí aj o tom petržlene, to som uviedol iba ako príklad........
-
Majuš, to je jasné, záleží na tom, kolko k tým klobáskam papkáš zeleniny, napríklad petržlenu... dôležitý je ten pomer :)
"skôr sa dozvieš o tom že jesť klobásky je nebezpečné"... no to asi preto, lebo škodlivosť fajčenia je v povedomí ľudí oveľa viac, ako škodlivosť nadmernej konzumácie mäsa, zrejme preto, lebo na rezňoch a klobáskach nie je povinný obrázok prederavených črievok...
-
Jasné, preto píšem že jesť treba všetko aj petržlen, lebo okrem zlých má dobré účinky v niektorých oblastiach.....ale možno si to mýlim s celerom.......
Najbližšie budem robiť štúdiu na tému či milovanie za splnu mesiaca je karcinogénne......som si istý že nejaké percento tam bude.......
-
-
-
-
Komentár bol administrátorom stránky zmazaný.
-
-
Klobásky sú rehabilitované
Konečne, naši dobre známi americkí vedci zistili že jesť klobásky je ZDRAVE, hurá konečne niečo kladné z USA........ Ja som to vedel, aj moja babka to vedela už dávno......I.Bukovský bude musieť rýchle pohľadať nejakú protištúdiu......
https://zena.pravda.sk/zdravy-zivot/clanok/486153-sok-od-vedcov-klobasa-uz-nie-je-hrozbou/